BEZIENSWAARDIGHEDEN Zimbabwe

VICTORIA FALLS
De Zambezi bereikt zijn hoogtepunt (of zeggen we beter dieptepunt?) aan de Victoriawatervallen, waar de rivier zich met een enorme kracht naar beneden stort in de Batoka Gorge. Afrika’s grootste watergordijn Mosi-oa-Tunya vormt de natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. Ga net zoals David Livingstone op ontdekking naar dit magische natuurfenomeen.

HWANGE NATIONAL PARK
Hwange National Park biedt een fantastische diversiteit aan fauna en flora. In het noorden domineren weelderige mopanebomen, waar een semi-aride landschap met eindeloze vlaktes de zuidelijke sector tekent. Zimbabwe’s oudste park is de thuishaven van Afrika’s grootste olifantenfamilies. Met meer dan 30.000 individuen, 100 zoogdiersoorten en 400 vogelsoorten behoort Hwange tot één van de beste safarigebieden. Onder begeleiding van Afrika’s beste safarigidsen verkent u de uitgestrekte wildernis te voet of per 4×4 jeep.

MANA POOLS NATIONAL PARK
Mana verwijst naar de vier grote permanente meren die het park van water voorzien. Mana Pools National Park situeert zich in de noordelijke uithoek van Zimbabwe, op de zuidelijke oevers van de machtige Zambezi rivier. De Zimbabwaanse tegenhanger van Lower Zambezi National Park in Zambia is een waar paradijs voor activiteiten met wandelsafari’s en kanotrips in het bijzonder. Sinds 1984 staat Mana Pools terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

ZAMBEZI NATIONAL PARK
Ten westen van Victoria Falls ligt Zambezi National Park. Over een lengte van 50 km grenst het park aan de machtige Zambezi rivier. Het is een mooie toevoeging aan een verblijf aan de Victoriawatervallen. De combinatie van rivier, savanne en bossen voert een grote aantrekkingskracht uit op tal van dieren waaronder leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en giraffen. Zambezi National Park is eveneens een waar vogelparadijs met meer dan 400 diverse soorten op de teller.

MATUSADONA NATIONAL PARK
Gelegen op de zuidelijke oever van één van de grootste kunstmatige stuwmeren ter wereld, is Matusadona een relatief klein park in vergelijking met Hwange en Mana Pools. Toch verrast het unieke landschap van verdronken mopanebomen, heuvels, bergen en graslanden heel wat reizigers. Ook aan wilde dieren geen gebrek: olifanten, neushoorns, nijlpaarden, antilopen en katachtigen gedijen hier bijzonder goed. Naast reguliere safari’s per 4×4 jeep worden hier ook wandel-, boot- en kanosafari’s aangeboden.

GONAREZHOU NATIONAL PARK
Gonarezhou National Park is een minder bekend maar gigantisch ongerept park. De afgelegen regio vormt samen met het Kruger National Park in Zuid-Afrika en Limpopo National Park in Mozambique het Great Limpopo Transfrontier Park. De drie levensaders Save, Runde en Mwenezi rivier stromen dwars door het landschap van steile kliffen, open grasvelden en Afrikaanse savanne. Gonarezhou wordt slechts door een handvol reizigers bezocht waardoor u zich alleen in dit park waant.

LAKE KARIBA
Zimbabwe’s verborgen rivièra. Ingeklemd tussen Zambia en en Zimbabwe is Lake Kariba één van de grootste kunstmatige stuwmeren ter wereld. Groene baaien, afgelegen eilandjes en weelderige vegetatie op de oevers trekt tal van wilde dieren en vogelsoorten aan. Tussen het verdronken mopanebos luidt de roep van visarenden en het geknor van nijlpaarden. Er is geen betere manier om de schoonheid van Lake Kariba te verkennen dan per boot. Spectaculaire zonsop- en ondergangen gegarandeerd!

MATOBO HILLS
Nergens is de rijke geschiedenis van Zimbabwe zo tastbaar als in Matobo Hills. Ondiepe grotten en heilige plaatsen verbergen eeuwenoude rotsschilderingen van de Bosjesmannen/San. Op de dicht beboste heuvels liggen onwezenlijke granieten rotsformaties verspreid, welke fungeerden als woonplaatsen tijdens het stenen tijdperk. De diversiteit in fauna en flora is ongezien. Bij World’s View vindt de stichter van Zimbabwe (voormalig Rhodesië), Cecil Rhodes, zijn rustplaats. Dit alles zorgde ervoor dat Matobo Hills in 2003 toegevoegd werd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. De omgeving verleent zich perfect voor wandelingen, mountainbiken en safariritten.