Over ons

ONTSTAAN WONI SAFARIS

Wat ooit begon met een fascinatie voor de film ‘Out of Africa’, groeide al snel uit tot een grote liefde voor Kenia. Na verschillende reizen naar het Afrikaanse continent richtte Belgische zaakvoerder Yves Coppens met wijlen Keniaan William Kingoo Mulli in 2001 Woni Safaris en Woni Trust op.

Sindsdien zijn de hoofdkantoren in Ekeren (België) en Nairobi (Kenia) de aanspreekpunten voor alle reizen naar Oost en Zuidelijk Afrika, met een sterke focus op Kenia. De jarenlange ervaring, accurate productkennis én een eigen lokale agent (DMC) in Kenia stellen het team van Woni Safaris in staat om het betere reisadvies te bieden. 

REIZEN MET EEN VISIE

Woni betekent ‘met visie’ in het Kamba. Onze naam symboliseert dan ook de oriëntatie op verantwoord reizen. Hoewel reizen prachtige momenten en onvergetelijke herinneringen opleveren, heeft toerisme ook een grote impact op het milieu, de lokale gemeenschappen en de fauna & flora.

Wij zijn ervan overtuigd dat we deze natuurlijke en culturele rijkdommen te allen tijde moeten beschermen. Onder het motto “Sharing is caring. Giving is living.” trachten we met toerisme een positieve invloed te leveren op onze bestemmingen. 

TEAM

In een wereld waar het wereldwijde web de antwoorden op alle vragen biedt, zien heel wat mensen nagenoeg de bomen door het bos niet meer als het op reizen aankomt. Laat ons uw gids zijn in de zoektocht naar uw droomreis. Uw reis, onze passie. Dag in dag uit. En dat al voor 20 jaar lang.

 

Achter Woni Safaris schuilt een kleinschalig team van Afrika specialisten die hun passie maar al te graag met u delen. Elk met een eigen achtergrond en verhaal staan zij garant voor een onvergetelijke reis. Laat u inspireren door hun enthousiasme tijdens een grensverleggend gesprek.

Yves Coppens

Yves Coppens

CEO Copco Travel en Woni Safaris

Al vele jaren is Yves gebeten door de prachtige natuur van Afrika. Meermaals per jaar reist hij dan ook naar verschillende Afrikaanse bestemmingen om te genieten van al dat moois. Deze kennis delen met iedereen is een droom die uitkomt. Yves kan urenlang vertellen over de verschillende landen, bezienswaardigheden en must-do’s.

Bert Jansen

Bert Jansen

Safari Designer

Met meer dan 50 bezochte landen op zijn naam, heeft Bert als wereldreiziger zijn hart verloren aan Afrika. Elk jaar reist hij meerdere keren naar dit betoverende continent om zijn passie voor Afrika te voeden en verder te ontdekken. Nu wil hij deze passie graag met jou delen.

Bert heeft een opleiding als game ranger gevolgd in Botswana en Zuid-Afrika, wat zijn kennis en liefde voor de Afrikaanse fauna en flora nog verder heeft verdiept. Zijn unieke ervaringen en uitgebreide kennis maken hem de ideale gids voor jouw onvergetelijke maatwerkreis naar Afrika.

Ann Cools

Ann Cools

CFO Copco Travel en Woni Safaris

Ook Ann is helemaal bezeten door al het moois wat Afrika te bieden heeft. Zoveel verschillende soorten culturen in 1 continent. Een reisbestemming die voor iedereen geschikt is, wat u ook wilt doen. Samen met u zoeken we naar de perfecte droomreis in Afrika en met de tips die ik geef zorg ik ervoor dat de puntjes op de i worden gezet.

Karolien Smits

Karolien Smits

Junior Safari Designer

Karolien is de jongste aanwinst van ons team. Met haar verlangen om de wereld te blijven ontdekken koos zij in 2019 voor de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement aan Thomas More Mechelen. Na haar leerrijke stage bij Woni Safaris heeft ook Karolien de Afrika-microbe helemaal te pakken en maakt ze sinds 2022 deel uit van de harde Woni Safaris kern. Karolien vindt het fantastisch om haar kennis te delen en kan niet wachten om uw droomreis naar Afrika in vervulling te brengen.

Team Kenia

Team Kenia

Destination Management Company

Met ons kantoor in Nairobi beschikken we over een eigen lokale agent in Oost-Afrika. Zij zijn onze eyes & ears on the ground. Dankzij hun knowhow en netwerk werken we met de beste gidsen, accommodaties en organisaties. Team Kenia en team België werken dagelijks nauw samen en zijn hierdoor perfect op elkaar afgestemd. Dit resulteert in een feilloze en vlotte service voor al onze klanten.