DUURZAAMHEID

VERANTWOORD OP REIS

Woni Safaris ondersteunt duurzame ontwikkeling en promoot bewust reizen.

Onze strategie steunt op verschillende pijlers:

WE BIEDEN EEN PERSOONLIJKE AANPAK DIE TELT

Woni Safaris streeft continue naar een betere wereld. Toerisme betekent voor ons meer dan enkel reizen verkopen en winst maken. We beogen een betrouwbare transparante service voor de hoogste kwaliteit reizen met een maximale reisbeleving.

HET MES SNIJDT LANGS TWEE KANTEN

Reizen verkopen is een positieve manier om geld te genereren. Voor veel bestemmingen wereldwijd komt het de lokale economie en het welzijn van de bevolking ten goede. Vanuit de reissom wordt dan ook een directe financiële bijdrage geleverd aan duurzame programma’s om hun gestelde doelen te bereiken.

ERVARING IS DE BESTE LEERMEESTER

We merken dat steeds meer klanten hun reis een extra betekenis willen geven door een project ter plaatse te bezoeken. Daarom integreren we in ieder reisprogramma minstens 1 duurzaam programma dat kan worden bezocht en gesteund.

WE KIEZEN ONS AANBOD ZORGVULDIG UIT

Verandering is pas zichtbaar wanneer alle schakels hun steentje bijdragen. Zelfs de kleinste inspanning maakt een verschil. Woni Safaris werkt samen met partners die investeren in duurzaam toerisme. Dit omvat zowel lokale agenten als accommodaties, gidsen, privé-reservaten, etc.

Woni Safaris is Travelife Certified en participant van het SUSTOUR duurzaamheidsprogramma. 

EIGEN HUMANITAIRE ACTIES IN DE KIJKER

Woni Safaris gaat echter nog een stap verder. Op regelmatige basis steken we zelf de handen uit de mouwen.

Met de gewaardeerde hulp van klanten en weldoeners realiseerden we de voorbije jaren enkele ontwikkelingsprojecten:

ALASTI MASAAI VILLAGE

In een Masaai dorp nabij Amboseli werd de bouw van een waterput en schooltje afgerond.

KYAANI SECONDARY SCHOOL

Op anderhalf uur rijden van Nairobi krijgt dit niche-ontwikkelingshulptraject steeds meer vorm. Naast een waterput sponsoren we er ook de verdere uitbouw van de middelbare school.

TO BE CONTINUED

De eerste gesprekken lopen over biogascentrales om, daar waar mogelijk, de natuur op een eco-vriendelijke manier te helpen of herstellen.