Tanzania

Uitgebreid safari aanbod

Tanzania is het land van de Kilimanjaro – de hoogste berg in Afrika – en het grenst aan de drie grootste meren van Afrika – het Malawi-meer, het Tanganyika-meer en Lake Victoria. Overal vindt u natuurlijke hoogtepunten, zoals de Ngorongoro Crater – de grootste actieve krater ter wereld -, de Olduvai Gorge – waarvan wordt gezegd dat hier de mens is ontstaan -, de 20 miljoen jaar oude Great Rift Valley en de uitgestrekte Serengeti-vlaktes vol wilde dieren.

De mensen in Tanzania zijn voorkomend, oprecht, vriendelijk en gastvrij en ze zorgen ervoor dat bezoekers zich erg welkom voelen. De jaarlijkse migratie van miljoenen herbivoren is iets wat u één keer in uw leven moet hebben meegemaakt. Tanzania heeft maar liefst meer dan 1.000 vogelsoorten en in Tanzania is het mogelijk om de Grote Tien te bekijken – olifanten, buffels, neushoorns, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, Afrikaanse wilde honden, nijlpaarden, zebra’s en giraffes – en ook chimpansees aan de oevers van het Tanganyika-meer.

Meer dan 25 procent van Tanzania is toegewezen aan nationale parken en gebieden voor natuurbeheer – meer dan in welk land ter wereld ook. Ze beschermen meer dan 20 procent van de grote zoogdieren in Afrika en 35 soorten antilopen alsmede 1,5 miljoen gnoes.

Bezienswaardigheden

Accommodaties

Reisinformatie

Bekijke hier ons aanbod voor 

Safarireizen Tanzania

Op aanvraag
Privé Safari: Wandel expeditie Tanzania

Deze wandel expeditie brengt u in het hart van de Tanzaniaanse wildernis.

€ 2525
Privé Safari: Tanzaniaans avontuur

Ontdek de mooiste plekken van Tanzania.

€ 1827
Groepsreis: Tanzania Northern Highlights

Verken Tanzania: het het land van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika.

€ 4270
Privé safari: East Africa Explorer

Deze privé safari bied het mooiste van beide landen.