TONGABEZI LODGE

Een parel verborgen tussen de weelderige vegetatie op de oevers van de machtige Zambezi rivier. Tongabezi Lodge biedt de perfecte combinatie van luxe, privacy en romantiek op slechts 12km stroomopwaarts van de Victoriawatervallen. Met 12 stijlvolle kamers waaronder 5 river cottages en 7 houses geniet elke gast van de persoonlijke gastvrijheid in een fantastische setting. Of u nu met z’n tweetjes of het hele gezin reist, alle kamers vertonen een afwijkend karakter zodat er voor ieder wat wils is.

Kenmerkend voor deze eco-lodge is het bijzondere respect voor de omgeving. Denk maar aan het gebruik van natuurlijke materialen, tewerkstelling voorzien aan de lokale gemeenschap, educatie aanbieden in het nabijgelegen schooltje, financiële ondersteuning van het Simonga dorp of het herplanten van inheemse boomsoorten.

Ook aan avontuur geen gebrek in Tongabezi. Inbegrepen activiteiten zijn o.a. boottochten op de Zambezi rivier, bezoek aan de Victoriawatervallen, safariritten in het Mosi-oa-Tunya National Park en Dhow cruises.

Locatie: Victoria Falls, Zambia
Categorie: 4*
Website: Tongabezi by Green Safaris

Woni’s tips:

  • Sundowners in een romantisch kader op de zandbank, met zicht op de prachtige zonsondergang.
  • Stap aan boord van de sampan voor een culinaire ervaring midden op de Zambezi rivier onder een fonkelende sterrenhemel.