CHULA ISLAND CAMP

Chula is allesbehalve een standaard accommodatie. Het is een fantastisch verblijf met de charme en ethos van een klassiek mobiel tentenkamp. Hier staat luxe gelijk aan het ontwaken met het geknor van nijlpaarden bij de eerste lichtstralen. Uitgebreid ontbijten met uitzicht over de wildernis, terwijl de havermout verder pruttelt op het kampvuur. Een toegewijd team dat u telkens begroet met een brede glimlach. Luxe is in alle rust en stilte met een kano tussen nijlpaarden varen. De Amarula die het best smaakt bij zonsondergang. Of een boeiend verhaal rond het kampvuur ’s avonds. Dat is Chula Island Camp. Geen GSM ontvangst noch WiFi, maar de beste connectie met Lower Zambezi National Park.

Het seizoensgebonden kamp situeert zich op het afgelegen Katengahumba Island temidden van de Zambezi rivier. Samen met zusterkamp Kutali behoort Chula toe tot Classic Zambia, een organisatie gekend voor zijn uitstekende reputatie en collectie van owner-run bushcamps. Net zoals Kutali hebben de 5 tenten van Chula een vernieuwend kubusvormig design. De aangebouwde open badkamer is uitgerust met de nodige faciliteiten waaronder de typisch Afrikaanse bucket shower.

De gidsen in Chula Island Camp behoren tot de allerbeste van Afrika. Wandelende encyclopedieën met een ongeziene kennis en passie voor hun vak. Dankzij hun jarenlange ervaring en respect voor fauna & flora zijn zij onmisbaar voor uitzonderlijke safari’s. Te voet, per kano, boot of 4×4 jeep ontdekt u samen met hen de ongerepte omgeving.

Locatie: Lower Zambezi National Park, Zambia
Categorie: 3+*
Website: Chula Island Camp by Classic Zambia