CHISA BUSANGA CAMP

Van vogelnest tot luxueus safariverblijf in hartje Busanga Plains. Afgeleid van het Nyaja woord voor vogelnest is Chisa Busanga Camp uniek in zijn soort. Inspiratie werd bij de vogelsoort wevers en hun opvallende nestbouw gevonden. Zonder enige ervaring in de bouwkunst van vogelnesten maar met een zeer gedreven team kreeg het kamp steeds meer vorm. Sinds 2021 decoreert Chisa Busanga Camp de boomtoppen in Busanga Plains, net zoals de geweven structuur van de koepelvormige vogelnestjes.

Hoog verscholen tussen de Terminalia bomen bieden de 4 nesten panoramische uitzichten over de sprookjesachtige vlaktes van Busanga. Voorzien van alle nodige faciliteiten zoals badkamer, uitkijkdek en zitruimte combineert elke cocon luxe met romantiek. U hoeft het zelfs niet ver te zoeken. Vanuit uw bed kunt u de mooiste zonsopgangen of betoverende sterrenhemels waarnemen.  

Net zoals de overige Green Safaris accommodaties is Chisa Busanga Camp bijzonder toegewijd in duurzame initiatieven. Door het gebruik van zonne-energie en elektronische 4×4 jeeps wordt de ecologische voetafdruk beperkt, zonder inbreuk te doen op kwaliteit en luxe. Onder begeleiding van de beste gidsen kunt u de wonderen van Busanga Plains eveneens te voet of per mountainbike verkennen.

Locatie: Kafue National Park, Zambia
Categorie: 4+*
Website: Chisa Busanga by Green Safaris

Woni’s tips:

  • Het kampvuur is ‘s avonds de ideale plek voor een spannend verhaal bij een laatste drankje.
  • Houdt uw ogen en oren open voor de 470 kleurrijke vogelsoorten waaronder bedreigde kraanvogels.